Till innehållet

Skoltaxi

Skoltaxi i Härryda kommun hanteras av Västtrafiks beställningscentral Fasta resor och kan kontaktas vid avbokningar eller ändringar av resor.

Barn och vuxen går hand i hand.

Bild: Anna Sigvardsson Högborg

Ladda ner appen Västtrafik Boka resa

I appen Västtrafik Boka resa kan du se ditt barns resor med skoltaxi och även avboka dem.

Du som vårdnadshavare kan enkelt logga in i appen med hjälp av BankID. Om du saknar BankID kan du ringa på 020-91 90 90 för att få hjälp med att skapa ett konto.

Fasta resor, Västtrafiks beställningscentral

Från kl. 06:30 till 16:30
010-17 30 200

Övriga tider
020-91 90 90

Det är viktigt att avboka resor

Vårdnadshavare ska kontakta Västtrafiks beställningscentral Fasta resor så snart det är möjligt om ett barns resa ska avbokas, även om avbokningen gäller samma dag. Om den avbokade resan har en återresa som inte längre är aktuell är det viktigt att även avboka denna. Om en resa avbokas på grund av sjukdom eller annan oplanerad frånvaro är det viktigt att meddela Fasta resor när barnets skolresa ska börja igen.

Om vårdnadshavare glömmer att avboka en resa försvinner barnets återresa automatiskt. Om barnet ändå behöver en återresa måste vårdnadshavaren kontakta Fasta resor. Om vårdnadshavare vid flera tillfällen glömmer att avboka sitt barns resor kommer kommunen skicka en varning och uppmana att i framtiden avboka resor. En utebliven resa medför en onödig kostnad för kommunen.

Om barnet missar en resa med skoltaxi måste vårdnadshavare själv ordna transport för barnet. Även en missad resa räknas som en resa som glömts att avboka och vårdnadshavare kan behöva beställa en återresa från Fasta resor om barnet tagit sig till skolan på annat sätt.

Om skoltaxin är sen

Viss försening kan ske, men om skoltaxin inte kommit inom tio minuter kan vårdnadshavare kontakta Fasta resor som kan berätta var skoltaxin befinner sig eller vid behov skickar en ersättningsbil.

Ändra tid på enstaka resa

Om vårdnadshavare behöver ändra tid eller upphämtningsstället för en enstaka resa kontaktas Härryda kommuns transportsamordning senast fem arbetsdagar innan planerad resa. Om vårdnadshavare behöver ändra en resa med kortare varsel än fem arbetsdagar behöver vårdnadshavaren själv ordna resan.

En permanent förändring eller avslutning av planerade skolskjuts ska du göra till Transportsamordningen minst tio arbetsdagar i förväg.

Transportsamordningen

Helgfri vardag 08.00 till 16:00
031-724 62 19

Skoltaxi till modersmålsundervisning

Under de första skolveckorna på höstterminen erbjuds ingen skoltaxi för elever som behöver resa till sin modersmålsundervisning. I övrigt gäller samma rutiner gäller för resor till och från modersmålsundervisning som för andra resor med skoltaxi.

Synpunkter på skoltaxi

Om du har synpunkter kring skolresan som exempelvis försening, service och bemötande kontaktar du Västtrafiks kundtjänst.

Västtrafiks kundtjänst

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2023-11-03