Till innehållet

Skolsim

Härryda kommun anordnar simtest och simundervisning i samverkan med Mölndals Allmänna Simsällskap (MASS). Det är en gratis förmån för alla elever i årskurs 3 i de kommunala grundskolorna.

School kid boy splashing in an outdoor swimming pool on warm summer day. Happy healthy preteen child enjoying sunny weather in city public pool. Kids activity outdoors with water

Härryda kommun deltar i Skolsimmet, en nationell satsning för ökad simkunnighet i Sverige. Skolsimmet anordnas av Svenska Simförbundet med MASS som lokal partner.

Simtest

Simtestet baseras på simmärket Vattenprovet. I Vattenprovet görs ett simtest som motsvarar Svenska simförbundets definition av simkunnighet. Under simtestet ska eleven hoppa ner i djupt vatten och komma under med hela kroppen inklusive huvudet och att sedan ta sig upp till ytan. Därefter ska eleven simma 200 meter varav minst 50 meter på rygg. Om eleven inte når upp till målen erbjuder Härryda kommun ett antal tillfällen simundervisning per skola. Vattenprovet motsvarar kunskapskravet i simning för årskurs 6 i ämnet idrott och hälsa.

Härryda kommun har valt att börja med simundervisning redan i årskurs 3 för att alla ska få längre tid på sig och därmed goda förutsättningar att nå kunskapskravet i årskurs 6. I övriga årskurser arbetar varje skola med simningen genom kursplanen för Idrott och Hälsa

Kontakt

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2024-06-04