Till innehållet

Mat i skolan

Mat och måltider är centrala i våra liv. Våra matvanor har stor betydelse såväl socialt som för hälsa och miljö. Genom att grundlägga bra matvanor hos barn och ungdomar kan vi bidra till en hållbar utveckling för människa och miljö.

Barn som äter mat i skolmatsal

Foto: Anna Sigvardsson

Skolmatsedel

Ikon för appen Mitt Härryda.

Se veckomatsedeln för din aktuella skola eller förskola i appen Mitt Härryda. Ladda ned appen till din smartphone eller surfplatta.
Appen Mitt Härryda

Du kan även hitta matsedeln på webbplatsen Skolmaten.
Skolmaten Länk till annan webbplats.

Gemensam matsedel

Grundskolor och förskolor i kommunen har huvudsakligen en gemensam matsedel, gemensamma recept och gör gemensamma produktval. Förskolornas matsedel är något anpassad för att tilltala de yngre barnen.
Hulebäcksgymnasiet har egen matsedel.

En andra rätt ger valfrihet

I våra skolrestauranger erbjuder vi två olika rätter varje dag samt ett väl tilltaget salladsbord på säsongens grönsaker. Den andra rätten komponeras av respektive kök och ska vara vegetarisk eller innehålla mer grönt.

Så jobbar vi med måltiderna

Vanliga frågor och svar om skolmaten

Tyck till om måltiderna

Anmäl specialkost

Om barn, elev eller pedagog har matallergi eller annan anledning för specialkost ska det anmälas till kommunen. Efter anmälan kommer köket inom en vecka att kunna servera önskad specialkost.

Specialkost i förskola, grundskola och gymnasium

Om du inte har bank-id, hör av dig till anna.lind@harryda.se.

Våra kök på Instagram

Flera av köken och restaurangerna på kommunens förskolor och skolor finns att följa på Instagram. Där får du dagens måltid i bildformat och även en del matinspiration från våra kockar!

Tyck till om måltiderna

Måltiden ska vara en positiv upplevelse för alla. Därför är det viktigt att vi som arbetar med måltiderna får reda på vad du eller ditt barn tycker om mat, service och måltidsmiljö.

Kontakt

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2023-12-13