Lyssna

Fritidshem och fritidsklubb

Fritidshemmet är till för ditt barn när du arbetar eller studerar. Fritidshemmet kompletterar utbildningen i skolan genom att stimulera barnens utveckling och lärande samt erbjuda en meningsfull fritid. På Härrydaskolan finns två fritidshem samt en fritidsklubb.

Fritidshem

Ballongen för förskoleklassen och åk 1    

Draken för åk 2 och 3

På fritidshemmet arbetar pedagogerna för att skapa en lustfylld verksamhet efter barnens önskemål, spontana initiativ och intressen. Vår målsättning är att utveckla barnens sociala förmågor och lära dem empati, respekt och förståelse för varandra. Vi vill få trygga barn som tycker att det är roligt att komma till fritidshemmen för att ta del av olika aktiviteter.

När vi planerar personalens schema utgår vi från de tider vårdnadshavarna har lämnat in. Det är därför viktigt att ditt barns schema är aktuellt. Lägg in schemat i Tempus.

Fritidsklubb

Fritidsklubb för åk 4-5 är på Draken.

Öppettider

Vardagar öppnar fritidsklubben då första klassen slutar sin skoldag och stänger 16.30. Lovdagar är det öppet 9.00 - 16.00.


Vi har många olika aktiviteter på fritidsklubben och vi erbjuder i stort sett alltid olika uteaktiviteter, pyssel och/eller spel. Freja fungerar som en träffpunkt efter skolans slut. Här serveras mellanmål och man kan hänga med kompisarna en stund. Freja ger barnen lite friare tyglar än vad de haft innan på fritidshemmet och det ingår som ett led i målet att utveckla förmågan att klara sig mer på egen hand och ta eget ansvar. På Freja kan man (om man vill) delta i olika aktiviteter, leka med kompisar eller bara få "vara" en stund. Vilket man än väljer är man så klart alltid lika välkommen.

Ansökan om plats i fritidsklubblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Allmän information om fritidshem och fritidsklubb i Härryda kommun

Kontakt

Hans Svensson, rektor 
031-724 70 51 hans.svensson@harryda.se

Annelie Bergman, skoladministratör
031-724 86 75
annelie.bergman@harryda.se

Besöksadress:
Härrydaskolan
Assmundtorpsvägen 2
438 92 Härryda