Kontakt
Lyssna

Välkommen till Furuhällsskolan

​Furuhällsskolan är den naturnära skolan mitt i ett villaområde i Mölnlycke. Skolan utnyttjar både närheten till natur och till samhället i den dagliga verksamheten. Här finns en skolskog och sedan flera år innehar skolan utmärkelsen Grön Flagg. Skolan har ca 325 elever fördelade på årskurserna F till 5.

Vi har valt att organisera arbetet med de yngsta eleverna i F-1:or. År 2-5 är åldershomogena klasser. Eleverna är fördelade mellan fem arbetslag och 13 klasser. Vi är drygt 40 anställda som med olika kompetenser möter eleverna varje dag.

Tryggheten och trivseln hos eleverna är stor, enligt våra brukarundersökningar. För att synliggöra klassernas arbete har varje klass ansvar för det pedagogiska galleriet tre veckor per läsår. Här visar klassen upp sitt pågående arbete för andra klasser och besökare på skolan.

Skolan har fyra fritidshem och en fritidsklubb. På fritidshemmen erbjuds utomhusaktiviteter, rörelse och kreativt arbete.Eleverna får träna på att ta eget ansvar efter ålder.

Vi lägger stor vikt vid det sociala samspelet och att eleverna ska känna sig sedda och trygga. Under loven erbjuder vi många och varierade aktiviteter.

En gång i månaden samlas hela skolan i gympasalen på månadsmöte, där vi t ex firar månadens födelsedagsbarn och får se framträdanden som eleverna arrangerar. Vid höstterminens början har vi Furuhällsskolans dag för att öka gemenskapen hos elever och lärare. Vi är en skola med många uppskattade traditioner som våra elever ser fram emot.

Temat för Grön Flagg i år är Livsstil och hälsa. Skolan arbetar med detta bland annat under två temaveckor. Höstens temavecka bjöd t ex på föreläsningar av föräldrar, ett hälsolopp och röris på skolgården. Vi vägde matrester och delade ut guldgalgen till de som hade bäst ordning i kapprummen.

Sjukanmälan skola 24

0515-777605

Kalender

Kalendern är tom

Kontakt

Carina Torstensson, rektor F-1, 4-5
031-724 82 60
carina.torstensson@harryda.se

Hanna Ranner, rektor 2-3
031-724 82 44hanna.ranner@harryda.se

Anette Weiszbach skoladministratör

031-724 82 61
anette.weiszbach@harryda.se

Här ligger Furuhällsskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Notvägen 7
435 44 Mölnlycke

Logotyp. Tillgänglighetsinformation, databas om lokalers tillgänglighet

Skolan finns med i tillgänglighetsdatabasen.