Lyssna

Digitala verktyg i grundskolan

Nedan hittar du information och länkar till de digitala verktyg som grundskolan använder.

Våra digitala verktyg finns som appar att ladda ner.
Man loggar in med sitt mobila bank-id i appen.

Unikum familj

Unikum är ett verktyg för vårdnadshavare, pedagoger och elever. Lärplattformen används för att samarbeta kring mål, planer, dokumentation och kvalitet i skolan.

Som vårdnadshavare är det viktigt att du har tillgång till Unikum så att du kan följa ditt barns kunskapsutveckling och ta del av skolans information. I Unikum läggs information ut i klassens blogg, utvecklingssamtal planeras och förbereds och det dokumenteras de överenskommelser som görs under samtalet. I Unikum skrivs även skriftliga omdömen för varje ämne.

Unikum (hemsida) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Unikum App (iPhone) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Unikum App (Android) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tempus hemma (fritidshem/fritidsklubb)

Med Tempus Hemma schemalägger du med några få klick, och kan enkelt kopiera schematider mellan barn och veckor. Med appen kan du lägga schema när det passar dig.

Om du har glömt att schemalägga får du auto­matiskt en påminnelse. Du får också automatiska påminnelser om att schemalägga vid till exempel jullov, påsklov och under sommartider.

Hämtning och lämning kan vara stressigt både för dig som vårdnadshavare och för personalen, och ibland hinns den dagliga kommunikationen inte riktigt med. Tempus hjälper dig att förmedla viktig information till personalen, till exempel vem som hämtar, om barnet kommer eller ska gå hem själv, eller annat som personalen bör känna till

Här kommer du till Tempus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Tempus hemma App (iPhone) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Tempus hemma App (Android) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skola24

Om ditt barn blir sjukt bör du anmäla frånvaron till skolan före klockan 8.00. Under lov- och studiedagar anmäler du frånvaro direkt till fritidshemmets avdelning.

Om ditt barn behöver vara ledigt från skolan så måste du ansöka om ledighet via vår e-tjänst och det är sedan skolans rektor eller elevens mentor som fattar ett beslut.

Skola24 anmäl frånvaro eller ledighet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Skola24 App (iPhone) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Skola24 App (Android) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.