Lyssna

Tallgårdens förskola

Tallgårdens förskola ligger i Mölnlycke, cirka tio minuters promenadväg från Mölnlycke centrum. Vi är en nybyggd förskola som öppnade i februari 2015.

På Tallgårdens förskola utgör barnens intresse och erfarenheter grunden för verksamhetens innehåll och formar vartåt projekten ska vindla. Miljön på förskolan ska inbjuda till lek och lärande och vara rik på sinnesupplevelser för att skapa nyfikenhet, lust och förundran hos barnen. Här lär både liten som stor om livet, om fenomen, om sig själv och om andra. Sakta men säkert fylls vi av intryck, som blir till uttryck, som så småningom lämnar avtryck i en förskola som vi alla formar tillsammans.

Våra avdelningar

Förskolan har sex avdelningar. Barnen har själva varit med och röstat fram namnen på avdelningarna.

  • Glitterpärlan och Glitterdraken - yngrebarn
  • Silverpärlan och Silverdraken - mellanbarn
  • Guldpärlan och Gulddraken - äldstabarn

Det är tänkt att de yngre barnen börjar på en glitteravdelning och därefter går vidare till silver för att slutligen komma till guld. Avdelningarnas miljöer stegras så att utveckling stimuleras och barnen utmanas efter ålder och behov.

På förskolan dokumenterar vi med vårt digitala verktyg Pluttra

Där dokumenterar vi barnens vardag och olika tema/projektarbeten. Genom dokumentationen synliggörs verksamheten och barnets utveckling och lärande för både pedagoger, föräldrar och barnen själva. Det hjälper oss att se det kompetenta barnet och dess förmågor.

Kontakt

Ulrika Sjöberg, rektor
031-724 67 60
ulrika.sjoberg@harryda.se

Tallgårdens förskola
Tallgården 53
435 32 Mölnlycke