Lyssna

Högadals förskola

Förskolan ligger granne med Högadalsskolan och med Mölnlycke centrum på cirka 15 minuters gångavstånd. Vi har fyra avdelningar: Björnen, Vargen, Älgen samt Rävlyan som är en naturförskola och som bedriver stor del av den pedagogiska verksamheten utomhus.

På Högadals förskola har vi åldersindelade grupper. De yngre barnen, ca. 1-3 år, vistas på avdelning Älgen och de äldre barnen, ca. 3-5 år, vistas på Vargen och Björnen. Då Rävlyan är en naturförskola behöver de barnen ofta vara i 4-års åldern när de börjar hos oss. De yngsta barnen vilar i egna vagnar ute på gården och om man önskar kan barnens vagnar förvaras på förskolan när de inte används.

På Högadals förskola lägger vi stor vikt vid barns delaktighet och inflytande och våra verksamheter utgår i hög grad ifrån barnens intressen. VI arbetar aktivt med att följa barnens lärande- och utvecklingsprocesser och skapar utifrån detta kreativa och utmanande lärmiljöer både inne och ute.

Öppning och stängning
Morgon och eftermiddag samverkar avdelningarna. De tidigaste barnen och pedagogerna samlas på morgonen fram till kl.7.30 på avdelning Älgen. Därefter är alla avdelningar öppna. Efter klockan 16.30 slår vi ihop våra avdelningar och vistas vi inomhus är det på avdelning Älgen ni hittar oss.

Frånvaroanmälan
Du kan dygnet runt frånvaroanmäla ditt barn på Tempus. Är det något särskilt du vill kommunicera med pedagogerna går det självklart bra att ringa oss. Före klockan 7.30 och efter 16.30 är det enklast att nå oss på avdelning Älgen.

Kontakt

Katarina Hult, rektor
031-724 68 70
katarina.hult@harryda.se

Högadals förskola
Högadalsvägen 3
435 37 Mölnlycke