Lyssna

Furubackens förskola

Furubackens förskola ligger i ett lugnt och härligt villaområde i södra Mölnlycke med närhet både till skola och orörd natur. Förskolan har fyra avdelningar; Kotten och Stubben för yngre barn samt Myggan och Ugglan för de lite äldre..

Vi har en underbar utemiljö, en härlig naturgård där vi både kan klättra i träd, rulla i slänter, bygga kojor, klättra i berg och en grillplats. Dessutom finns det sandlådor, gungor, rutschkana, en lekstuga och många cykelslingor runt vår stora gård.

I närmiljön finns skogar, gångvägar och lekmiljöer för mer utflykt och äventyr.

Förskolan består av två fristående byggnader med två avdelningar i varje hus samt en tredje byggnad där det finns ett kök och en matsal där alla måltider serveras.

Förskolan är Grön Flagg-certifierad sedan våren 2013 med tema "Livsstil & hälsa" där även hållbar utveckling har en central roll.

Vi fortsätter med Grön Flagg-arbetet med tema "Närmiljö". Syftet med årets Grön Flagg arbete är att ge barnen möjlighet att på olika sätt möta, utforska och uppleva den pedagogiska lärmiljön ute. Fokusområden är odling, hinderbana och spännande lärmiljöer utomhus. Tillsammans med barnen ska vi utforska och utveckla dessa områden på vår förskolegård.

Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar:

  • respekt för allt levande och omsorg om sin miljö
  • sin nyfikenhet och sin lust samt förmåga att leka och lära
  • sin förmåga att urskilja, utforska, dokumentera, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap
  • sin förmåga att ta ansvar för sina handlingar och för sin miljö
  • sin förmåga att förstå och handla efter demokratiska principer genom att få delta i olika former av samarbete och beslutsfattande

Nyfiken på vår förskola? Välkommen att besöka oss, lämplig dag är måndag men ring innan för att se att vi kantaemot dig.

Som förälder kan du följa barnens utveckling och lärande och förskolans verksamhet på dokumentationsplattformen Pluttra.

Kontakt

Christian Liljemark, rektor
031-724 86 52
christian.liljemark@harryda.se

Furubackens förskola
Valthornsvägen 6
435 44 Mölnlycke

Relaterad information

Plan mot diskriminering  och kränkande behandlingPDF