Lyssna

Agnebäckens Förskola

Agnebäckens förskola är centralt belägen i Landvetter med gångavstånd till natur och centrum. Huset består av fem avdelningar. Vi har tre yngreenheter, Växthuset, Blåkulla och Grodden och två äldreenheter, Nyckelpigan och Snöflingan .

Det är viktigt att barnen trivs och har roligt på förskolan. Barnen erbjuds en lustfylld och lärorik miljö som stimulerar deras utveckling. Förskolan lägger stor vikt på att barnen ska utveckla sin identitet och känna trygghet i den.

Leken får ta plats i barnens vardag då den är nyckeln till allt lärande och leder till en allsidig utveckling. Barn kommunicerar mycket med kroppen och därför har vi miljöer och aktiviteter som stimulerar deras behov. Förskolan har en stor naturligt kuperad gård som bjuder in till lek. Det finns buskar att krypa in i om man vill leka ostört och träd att klättra i om man gillar utmaningar. Det finns även rutschkana, gungor, sandlådor, lekhus, klätterställningar samt en kompisgunga där flera barn kan gunga tillsammans.

Under dagen delar avdelningarna upp sin barngrupp för att på bästa sätt tillgodose varje barns behov av att bli sedd och hörd. På detta sätt får vi en lugn och trivsam miljö där varje barn på egen hand får möjlighet att upptäcka och utvecklas efter sina förutsättningar och intressen.

Vår kokerska Lena ser till att alla barn blir serverade näringsriktig mat varje dag. Köket är centralt beläget på Agnebäcken och därifrån sprids en härlig doft av nylagad mat och nybakat bröd.

Kontakt

Lotta Lundqvist, rektor
031-724 83 22
lotta.lundqvist@harryda.se

Agnebäckens förskola
Norra Stomvägen 2
438 32 Landvetter