Familjedaghem

Välkomna till familjedaghemmen i Härryda kommun! Vi finns i Mölnlycke, Landvetter, Hindås och Rävlanda.

I familjedaghemmet ingår ditt barn i en mindre grupp med varierande åldrar från 1-6 år.

Verksamheten styrs av skollagen, barnkonventionen och allmänna råd för pedagogisk omsorg. Vi arbetar efter förskolans läroplan som utgör grunden för vårt pedagogiska arbete. Dagbarnvårdaren anpassar den dagliga verksamheten efter barngruppens behov och intressen. Barnen serveras hemlagade måltider utifrån förskolans matsedel.

Dagbarnvårdarna arbetar i sitt eget hem och har även tillgång till en grupplokal på varje ort för att erbjuda barnen pedagogisk inomhusverksamhet. Närsamhället med bland annat lekplatser och natur utgör lärmiljöer som barnen utforskar tillsammans med sina dagbarnvårdare.

Ansöka om plats på kommunalt familjedaghem

Plats i familjedaghem erbjuds från ett års ålder till barn vars föräldrar arbetar, studerar, är arbetslösa eller föräldralediga.

Om barnets vårdnadshavare önskar familjedaghem ska kommunen så långt det är möjligt erbjuda detta på samma villkor som gäller för förskola. Familjedaghem erbjuds i den mån det finns plats. Plats i Härryda kommuns familjedaghem erbjuds till barn som är folkbokförda i Härryda kommun. Barn som är folkbokförda i en annan kommun mottas endast i mån av plats. Du som vårdnadshavare ansöker om plats via kommunens e-tjänst. Länk till annan webbplats.

Avgifter för barnomsorgen

Fristående familjedaghem

I kommunen finns ett fristående familjedaghem. Om du vill ansöka om plats på fristående familjedaghem kontaktar du dem direkt. De ansvarar själva för sina kösystem och har egna rutiner vid fördelning av platser.

Kontaktuppgifter:

Skällsjöns familjedaghem Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Fågelvägen 3, Landvetter
072-240 24 26
skallsjon@cforetaget.se