Kontakt
Lyssna

Västergärdet förskola

Västergärdets förskola är belägen på Salmeredsvägen i Landvetter, med närhet både till centrum och orörd natur i naturreservatet intill. Förskolan har i dagsläget fem grupper; Eld och Måne för de yngre och Vatten, Luft och Jord för de äldre.

Fokusområden för Västergärdet

Förskolan fokuserar på Hållbar utveckling genom tre perspektiv; det sociala, det ekonomiska och det ekologiska.

Det sociala kommer till uttryck i vårt värdegrundsarbete; hur vi fungerar tillsammans, hur vi värnar om varandra, skapar relation och lever förskolans demokratiuppdrag.

Det ekonomiska är i vårt samhälle en aspekt som vi behöver förhålla oss till, vilket gör att vi väljer att använda oss av återbruksmaterial till viss del, givetvis miljö- och giftsäkrat för allas bästa.

Det ekologiska perspektivet handlar bland annat om att värna om naturen och vår omvärld vi lever i, att skapa relation till djur- och naturliv för att på så sätt väcka känslan av att värna om den.

Vår verksamhetsidé för förskolan utgår från att utbilda världsmedborgare med en positiv framtidstro, där barnen ges möjlighet att utveckla stadiga rötter och mod och vilja att pröva sina vingar i det livslånga lärandet.

Förskolans lokaler och miljö

Förskolan är byggd för 6 avdelnigar men har 5 avdelningar öppna som organiseras efter barnens ålder.

Vi har en härlig och inspirerande gård där vi kan utmana och upptäcka med flera sinnen. Vår förskola är ändamålsenlig med flera gemensamma mötesplatser i huset, bl.a. vårt Torg, vår ateljé och vår restaurang Kosten. I Kosten bjuds vi på buffé till frukost, lunch och mellanmål, och vi tar vara på alla de möjligheter måltiderna ger till att samtala kring, uppleva och utforska vår relation till mat.


dfewfgqer

Kontakt

Charlotte Scott, förskolechef
031-724 68 60charlotte.scott@harryda.se

Västergärdet förskola
Salmeredsvägen 4
438 33  Landvetter

Relaterad information

Tempus

​Pluttra

E-tjänster och blanketter