Kontakt
Lyssna

Barns hälsa, våra traditioner och föräldrasamverkan

Mår ditt barn bra finns det goda förutsättningar för allsidigt lärande och utveckling av hela barnet. I traditionerna erbjuder vi gemenskap och glädje i större sammanhang. Allt hålls ihop av goda relationer mellan oss dagbarnvårdare och dig som vårdnadshavare..

I vår verksamhet fokuserar vi ständigt på faktorer som på ett eller annat sätt främjar barns hälsa och välbefinnande. På så sätt hoppas vi kunna ge dem förutsättningar för ett långt och hälsosamt liv. Hos oss innebär det bland annat att vi inger trygghet, uppmuntrar goda relationer, värnar om lek, rörelse och utevistelser, serverar hemlagad, varierad och näringsrik mat. Vi har också en egen Hyfs-sköterska, som ger oss och vårdnadshavarna senaste nytt och information om barns hälsa.
Barns hälsa i förskolan

Vi uppmärksammar och firar årliga traditionella högtider som till exempel påsk, midsommar och jul. Däremellan har vi egna traditioner, då alla Mölnlyckes dagbarnvårdare och dagbarn träffas och har aktiviteter tillsammans. Gemensamt för våra uppskattade traditioner; Massetjärn runt och Skattjakten är gemenskap, samarbete och rörelse samt lust, glädje och fantasi.

Under föräldrasamverkan ingår självklart ett gott samarbete kring ditt barns utveckling och lärande med dagliga samtal, årliga föräldraträffar, brukarrådsmöten och individuella utvecklingssamtal. Dessutom har du som vårdnadshavare möjlighet till medverkan i verksamheten på exempelvis avslutningar vid jul och sommar, vernissage och utställningar.

Vi använder oss av dokumentationsverktyget Pluttra, där du som förälder, genom bloggen, kan se vad ditt barn upplever under dagen. Du får också aktuell information om verksamheten och har personlig tillgång, till dokumentation om ditt eget barns lärande och utveckling.

Kontakt

Agneta Mentor, förskolechef
031-724 65 27agneta.mentor@harryda.se

Vill du besöka verksamheten?

Välkommen att kontakta
Gullan Gustafsson dagbarnvårdare
073-699 67 30
gullan.gustafsson@utb.harryda.se