Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
9 januari 2020

Ny omgång av prisbelönt utbildning på YHiM

Under onsdagen presenterade Myndigheten för yrkeshögskolan de utbildningar som startar under hösten 2020. Nu är det klart att Yrkeshögskolan i Mölnlycke (YHiM) på nytt utbildar nya lönespecialister och tullspecialister.

Myndigheten för Yrkeshögskolan beviljar Yrkeshögskolan i Mölnlyckes (YHiM) ansökan om att på nytt starta utbildningar för tullspecialister (CCS) och lönespecialister.

Magnus Fagerström

- Det känns jättekul att vi får förtroendet att fortsätta utbilda nya lönespecialister och tullspecialister. Dessa kompetenser är högt eftertraktade på arbetsmarknaden säger Magnus Fagerström, rektor på Yrkeshögskolan i Mölnlycke.

Prisbelönad utbildning

Det fanns under många år inte någon heltäckande utbildning inom tullområdet i landet vilket innebär att efterfrågan på välutbildad personal är stor. YHIM var först i Sverige med att starta en Tullspecialistutbildning i januari 2017. För skolans tullspecialistutbildning vann YHiM pris på tullgalan 2019 i Göteborg.

Ansökningsperioden börjar 3 februari

Ansökningsperioden till utbildningarna inleds den 3 februari. Kursstart för utbildningarna är planerade i två omgångar med start för tullspecialisterna under hösten 2020 och start för lönespecialisterna till januari 2021.

Besök www.yhim.se Länk till annan webbplats. för mer information om yrkeshögskolan i Mölnlycke och aktuella utbildningar.

Yrkeshögskolan i Mölnlycke

Kontakt

Magnus Fagerström, rektor på yrkeshögskolan i Mölnlycke
031-724 66 60
magnus.fagerstrom@harryda.se