Kontakt
Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
2 februari 2018
Lyssna

Nya utbildningar till Yrkeshögskolan i Mölnlycke

Under hösten lanserar Yrkeshögskolan i Mölnlycke fyra nya yrkesutbildningar: affärsutvecklare inom komplex försäljning, digital affärsutvecklare, lönespecialist och tullspecialist. Utbildningarna har en första planerad studiestart under hösten 2018.

Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) har tilldelat Yrkeshögskolan i Mölnlycke fyra utbildningar som innebär att 272 nya utbildningstillfällen skapas under 2018 och 2019.

Populära utbildningar

- Härryda kommun erbjuder attraktiva möjligheter till eftergymnasial utbildning. Vi har ofta fulla klasser och bra elevresultat. Ungefär en tredjedel av våra sökande kommer utanför Härryda kommun säger Bitte Klevendal Englund, rektor för Yrkeshögskolan i Mölnlycke.

Glädjande nyheter för Vuxenutbildningen

- Jag tycker det är positivt att MYH valt att sprida utbildningarna geografisk och inte bara fokuserar på storstäderna. Vi ser förtjänsten med en blandning av olika utbildningar på vuxenutbildningen och upplever ofta att eleverna på de olika utbildningarna inspirerar varandra längst vägen tycker Sofia Grebner, verksamhetschef för Härryda kommun vuxenutbildning .

Ansökningsperioden till utbildningarna inleds den 12 februari och pågår till 2 maj. Kursstart för de fyra utbildningarna är planerade i två omgångar med en start under hösten 2018 och en andra start hösten 2019 med möjlighet att ta emot 34 sökande per utbildning och utbildningsstart.

Mer information kommer publiceras på www.yhim.selänk till annan webbplats.

Kontakt

Bitte Klevendal Englund, rektor Yrkeshögskolan i Mölnlycke
031-724 66 60
bitte.klevendal-englund@ harryda.se