Kontakt
Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
30 januari 2019
Lyssna

Löne- och ekonomikonsult nästa utbildning på YHiM

Under tisdagen meddelade Myndigheten för yrkeshögskolan de utbildningar som får startbesked till hösten 2019 och Yrkeshögskolan i Mölnlycke får förtroendet att starta utbildningen löne- och ekonomikonsult.

Magnus Fagerström är rektor för Yrkeshögskolan i Mölnlycke (YHiM) och gläds av beskedet.

- Allt fler företag och organisationer lägger ut löne- och redovisningsfunktionerna på entreprenad på externa byråer, vilket ökar efterfrågan på kunniga löne- och ekonomikonsulter med ny kompetens. Det är med stor glädje vi idag kan meddela att vi fått förtroendet av att starta utbildningen löne- och ekonomikonsult på Yrkeshögskolan i Mölnlycke.

De som studerar till löne- och ekonomikonsult på YHiM kommer få en helhetssyn för att förstå sambanden mellan områdena lön, ekonomi och personal. Utbildningen går igenom hur man använder och förvaltar olika lönehanteringssystem och förbereder de studerande att utföra kvalificerade arbetsuppgifter inom lön och ekonomi.

Utbildningen är planerad att starta hösten 2019 och nu förbereder YHiM för ansökningsperioden.

- Vi räknar med att kunna presentera mer information om ansökan och utbildningen på vår hemsida www.yhim.selänk till annan webbplats inom kort.

Fakta löne- och ekonomikonsult

En löne- och ekonomikonsult finner jobb inom alla branscher. Hos små och stora företag, privata och offentliga arbetsgivare samt bemanningsföretag. Yrkesrollen har på senare år genomgått en förändring och idag ska man inte bara behärska lön utan också kunna pensioner, förmåner, skatter, arbetsrätt och en mängd andra olika saker. Yrket innebär en mer konsultativ roll än tidigare. En rådgivande servicefunktion som stöttar både medarbetare och chefer. Denna roll kräver en både bred och djup utbildning för att möta de nya kraven.

Kontakt

Magnus Fagerström, rektor Yrkeshögskolan i Mölnlycke
031-724 66 60
magnus.fagerstrom@harryda.se