Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
17 april 2018
Lyssna

Wendelsbergsparken med guide

Tycker du det är svårt att hitta nya sevärdheter i ditt närområde? Eller besöker du Göteborgs Insjörike som turist? I projektet Pärlor i Göteborgs Insjörike har ett antal "pärlor" tagits fram av Härryda kommun liksom av våra grannkommuner Lerum, Partille och närliggande Alingsås. Det är en fin blandning av kända, välbesökta områden och lite mer svårhittade platser. Gemensamt är att alla har med natur eller kultur att göra.

- Vi har valt att kalla dem ”Pärlor” för det är så vi ser dem, som små värdefulla platser man kan besöka utan att behöva resa långt. Flera av platserna når man dessutom enkelt med pendeltåget Göteborg-Alingsås, säger projektledaren Christan Gade, Göteborgs Insjörike.

Samlats på webbplats

Kartor finns runtom i de aktuella kommunerna men projektet har också resulterat i en hemsidalänk till annan webbplats där pärlorna finns samlade. Under våren blir det lite extra fokus på platserna och söndagen den 22 april är det dags för en vandring i pärlan Wendelsbergsparken.

Så här beskrivs söndagens vandring i programmet:

"Karin Meyer, Mölnlyckebo och ledare i Friluftsfrämjandet, kommer guida i denna naturpark med historiska dammar och vacker lövskog. Samling kl 10.00 vid grinden som är entré till området. Oskar Lundgrens väg vid Wendelsbergs Folkhögskola. Guidningen pågår i två timmar inklusive tid för fika. Vi promenerar på anlagda stigar och tar fikapaus vid en av dammarna.

Du kommer att få lära dig områdes kulturhistoria och om vilka växter och djur som lever här. Barnens naturstig kommer vi besöka och troligen ser och hör vi grodorna spela i dammarna. Naturens betydelse för hälsa kommer också att tas upp och konkreta exempel att visas på. Karin känner väl till områdets historia och naturmiljö eftersom hon tidigare har arbetat i Härryda kommun med områdets skötselplan och de naturvårdsprojekt som lyft fram parken för dess stora värden som rekreationsområde.

Ta med egen fika, sittunderlag och kläder efter väder".

Hela projektet och alla pärlor hittar du på

www.parlorigoteborgsinsjorike.selänk till annan webbplats 

Kontakt

Christian Gade, Göteborgs Insjörike
christian.gade@goteborgsinsjorike.se