Kontakt
Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
12 april 2017
Lyssna

Vi har två skolbibliotek i världsklass

För tredje året i rad prisas skolbiblioteket på Hulebäcksgymnasiet av fackförbundet DIK. I år får även Rävlandaskolans bibliotek utmärkelsen "Bibliotek i världsklass".

Alla barn som går i svensk skola har enligt lag rätt till ett skolbibliotek. För att lyfta fram positiva exempel, där man aktivt arbetar med skolbiblioteken som en viktig och integrerad lärresurs - som är något mer än bara ett rum med böcker i - tar fackförbundet DIK varje år fram en lista på skolbibliotek som håller absolut högsta klass.

2017 prisas 25 skolbibliotek runt om i Sverige - varav två i Härryda kommun. Hulebäcksgymnasiets skolbibliotek får priset för tredje året i rad, medan Rävlanda skolbibliotek prisas för första gången.

– Fantastiskt kul! Vi hade som en vision att vi skulle få utmärkelsen, nu måste vi jobba hårt för att bli ännu bättre till kommande år, säger Julia Karlsson, skolbibliotekarie i Rävlanda bibliotek.

Vad är det som fungerar så bra för er?

– Här är det ett integrerat folk- och skolbibliotek. Det samarbetet fungerar väldigt bra och gör att vi kan ha ett sånt här fint och stort bibliotek.

Årets nomineringar kännetecknas av en mycket tydlig koppling mellan skolbibliotekens läsfrämjande arbete och arbetet med medie- och kommunikationskunnighet (MIK).

Läs mer om årets pristagarelänk till annan webbplats

 

Kontakt

Julia Karlsson, skolbibliotekarie
Rävlanda bibliotek
031-724 87 03
julia.karlsson@harryda.se