10 juni 2021
Lyssna

Utställningen Form Follows Fiction till Råda Säteri

Konstverk föreställande en bikupa från utställningen Form Follows Fiction.

I sommar kommer den fängslande utställningen Form Follows Fiction till Härryda och tio andra kommuner i Göteborgsregionen. I Härryda kommun visas utställningen på Råda Säteri.

Form Follows Fiction är en utställning som utforskar skiljelinjen mellan konst och vetenskap, fiktion och sanning, historia och samtid. Genom bland annat bilder, planteringar, skulpturer, möbler, ljud, belysning och digital media berättas historien om det bortglömda geniet Milka Havels liv. Varje utställningsplats utgör ett eget kapitel i en rumslig roman om Havel och hennes verk. På Råda Säteri har utställningen temat Bin och koder.

Men trots att det finns mängder av uppfinningar, brev och konstverk som berättar om Milka Havels, har du troligen inte hört talas om henne förrän nu. Hon har nämligen aldrig existerat och är helt påhittad av konstnärsgruppen Studio Mold.

Besök utställningen

Utställningen Form Follows Fiction har vernissage på Råda Säteri lördag den 12 juni klockan 15. Biljetter till vernissagen är kostnadsfria men behöver förbokas. Därefter är utställningen öppen på vardagar klockan 10-15 hela sommaren.

Boka biljett till vernissage Länk till annan webbplats.

Form Follows Fiction på Råda Säteri Länk till annan webbplats.

Mer om utställningen Form Follows Fiction Länk till annan webbplats.

Kultur i Härryda kommun Länk till annan webbplats.