1 juli 2021
Lyssna

Sommaren är alltid skön på Råda Säteri

Barn på picknickfiltar i sommarljus, framför säteribyggnad.

Picknick på gräsmattan framför säteriets mangårdsbyggnad. Foto: Philip Rafstedt

Oavsett väder finns alltid något att göra på Råda Säteri. Utöver ständigt skiftande och njutbara omgivningar, finns flera utställningar, spel att låna, butiker och blomsterprakt. Mat och fika finns både inne och ute.

Desto längre finns utställningen Form Follows Fiction på plats. Fram till den 12 september utgör utställningen på Råda Säteri en av flera delar i sagan om geniet och konstnären Milka Havel och hennes uppfinningar. Övriga delar ställs ut samtidigt i tio kommuner runt Göteborg.

I den röda lilla Bagarstugan kan du passa på att lära dig mer om ”Råda Säteri – då och nu”. Bagarstugan är öppen alla vardagar och där finns även krocket- och boule-set att låna, liksom en besökstoalett.

På lördagar och söndagar finns konstnären Alexander Ristorps målningar att se i Dagsverksstugan och i Östra flygeln finns ännu mer form och design.

För den hungriga eller bara lite sötsugna är utbudet på Råda Säteri nu större än någonsin. Trädgårdscaféet har öppet alla dagar och säljer även glass vid badet ibland. Härlagade crêpes och galetter säljs i Lillstugan på torsdagar till söndagar. När veteranbilsentusiasterna träffas på tisdagskvällar finns en extra cafévagn på plats för utefika. Sedan finns ju alltid möjligheten att duka upp din egen picknick på någon av de stora gräsmattorna – eller varför inte på en klippa ute på Labbera?

Hela utbudet på Råda Säteris webbplats

Yoga, självplock av snittblommor, naturstigar, biodling. Det finns som sagt mycket att se och göra på Råda Säteri. Hitta allt på Råda Säteris webbplats, radasateri.se.

Råda Säteris webbplats Länk till annan webbplats.
Råda Säteri på Facebook Länk till annan webbplats.

Om Råda Säteri på Härryda kommuns webbplats

Kontakt

Martina Johansson
besöksnäringsutvecklare
martina.johansson@harryda.se

Kontaktcenter
kontaktcenter@harryda.se
031-724 61 00