Kontakt
Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
1 september 2017
Lyssna

Skulpturinvigning i Hällingsjö

Onsdag 6 september kl 18 invigs konstnären Birgitta Muhrs verk "Hemväg" i Hällingsjö.

Hällingsjö har under århundraden varit en viktig knutpunkt för resande. Här kunde man få ett mål mat, byta häst eller övernatta och i början av 1900-talet hölls motorcykeltävlingar i den berömda Hällingsjöbacken.

Ortens historia tog konstnären Birgitta Muhr fasta på när hon skapade ”Hemväg” – en tre och en halv meter hög skulptur där de ringlande remsorna i cortenstål liknar avtryck av bildäck, men också ger associationer till den typ av stansning som man kan se på läderarbeten.

Vid en närmare granskning förvandlas skulpturen till något annat och sätter igång fantasin: en växt, en rörelse - en knutpunkt?

Utstrålar energi

Hemväg ska utstråla energi men också ge en skir detaljkänsla med det skurna mönstret, som för tankarna till natur och lövverk. Materialet i skulpturen har en levande karaktär och kommer att lysas upp av markarmaturer.

Onsdag 6 september klockan 18 invigs Hällingsjös nya skulptur i korsningen Hällingsjövägen/Garverivägen, av politikern Evalotta Liljenzin till sköna toner av Kulturskolans Hällingsjöorkester. Konstnären Birgitta Muhr är också på plats.

Välkommen!

Kontakt

Margreth Tallvid
Planeringsledare kulturkontoret
031-724 64 32
margreth.tallvid@harryda.se