Kontakt
Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
12 oktober 2017
Lyssna

Premiär för Må bra-kort

För att uppmuntra sig själv och andra att röra sig lite mer och oftare lämnade Olle Persson från Mölnlycke in ett medborgarförslag om att införa ett Må bra-kort. Nu har förslaget blivit verklighet.

Hur fick du idén?
– Jag och en gammal jobbarkompis träffas varje vecka och simmar och promenerar. Kompisen bor i Onsala och i Kungsbacka kommun har de ett sånt här Må bra-kort sedan länge. Det borde vi ha i Härryda kommun också tänkte jag och blev tipsad om att lämna in ett medborgarförslag. Sagt och gjort och så här ett år senare är kortet här.

På vilket sätt tror du att ett kort kan få fl er att röra på sig?
- Vi vet alla att det är bra att motionera och kan kortet fungera som en liten sporre och få fler att hålla igång så är det ju fantastiskt. Att du dessutom har chans att vinna något på korten du skickar in gör ju det hela ännu bättre!

Så här går det till:
För varje gång du promenerat, dansat, gymmat eller på annat sätt varit fysiskt aktiv i minst 30 minuter gör du en notering på kortet, som du hittar på våra bibliotek, kommunhus och fler ställen som vi publicerar på harryda.se/mabrakort.
När kortet är fullt lämnar du det i en låda på biblioteken i Mölnlycke, Landvetter, Hindås eller Rävlanda. Tre gånger om året lottar vi ut priser bland alla inskickade kort. Lycka till!

harryda.se/mabrakort

Kontakt

Maria Lind, fritidschef Härryda kommun
maria.lind@harryda.se
031- 724 82 99