Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
13 maj 2019
Lyssna

Mäktiga muralmålningar till Mölnlycke, Rävlanda och Hindås

I sommar deltar Härryda som en av tolv kommuner i ARTSCAPE SAGA. Nu är det klart vilka konstnärer som kommer till Härryda och att Mölnlycke, Rävlanda och Hindås berikas med imponerande muralmålningar.

Mellan 27 maj och 16 juni växer tre muralmålningar fram i Härryda kommun som en del av konstprojektet ARTSCAPE SAGA. I Mölnlycke kommer Captain Kris från Nya Zeeland att skapa sin muralmålning på idrottshallens vägg intill Hulebäcksgymnasiet. Belin från Spanien reser till Rävlanda för att skapa sin muralmålning på en av kortsidorna på Rävlandaskolan.

- När vi tillsammans med Artscape valt platser till projektet har vi letat efter ytor som är iögonfallande, lättillgängliga, har många förbipasserade och som är av lämpligt material säger Maria Carlsson, tillförordnad kulturchef i Härryda kommun.

Platserna där tre muralmålningar växer fram i sommar. Klicka på bilden för att förstora.

I Hindås är upplägget lite annorlunda. En ännu inte avslöjad konstnär kommer skapa en målning på en del av muren norr om Hindås skola. Alla som vill kan vara med och bidra till konstverket genom att lämna in bilder, filmer, litteratur, myter, sagor och skrönor om Hindås till Hindås station någon gång mellan 6 och 19 maj. Bidragen blir grund för en unik utställning om Hindås och materialet blir inspiration för konstnären att skapa ett nytt konstverk till Hindås.

Tryck här för att läsa mer om Artscape i Hindås.länk till annan webbplats

Kontakt

Maria Carlsson, tillförordnad kulturchef
031-724 62 09
maria.carlsson@harryda.se