Kontakt
Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
7 november 2017
Lyssna

Lina Thomsgård föreläste om jämställdhet

Den 24 oktober firades FN-dagen i Landvetter kulturhus. I år uppmärksammades de globala målen om jämställdhet och minskad ojämlikhet lite extra.

Ca 100 besökare deltog och lyssnade på konsert av Hulebäcksgymnasiets duktiga estetelever, på kvällens föreläsare och besökte utställningarna.

Lina Thomsgård, kolumnist, programledare, SVT-profil och grundare av det uppmärksammade projektet Rättviseförmedlingen föreläste om jämställdhet på ett mycket inspirerande och tänkvärt sätt.

Kvällens andra läsare kom ända från Amazonas i Peru, heter Eli Sanchez Rodrigez och representerar ursprungsbefolkningen Shipibo. Även om han är professor i bland annat lingvistik, fokuserade han på att berätta om sitt folks livssyn och hur de anser att vi bör leva i vår gemensamma framtid.

Smedjebackens och Sjöholmens förskola bjöd på en utställning om sitt projektutbyte med Shipibo-befolkningen och Hulebäcksgymnasiets FN-grupp hade en utställning med de globala målen, där man också kunde rösta på vilka mål man tycker är viktigast. Hulebäck är en FN-skola, vilket innebär att elever och personal jobbar extra mycket kring mänskliga rättigheter och de globala målen.

Läs mer om FN:s globala mållänk till annan webbplats

Kontakt

Frida Barrett
Internationell samordnare
031-724 63 04
frida.barrett@harryda.se