Kontakt
Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
17 oktober 2017
Lyssna

Lina Thomsgård föreläser på FN-dagen

Härryda kommun har under två år uppmärksammat de globala målen. I år är det fokus på de globala målen om jämställdhet och minskad ojämnlikhet.

Tisdag 24 oktober är det FN-dagen och på kvällen bjuder vi in allmänheten till Landvetters kulturhus för en temakväll med föreläsningar, musik och utställningar på temat jämställdhet. Entrén är fri.

En av kvällens föreläsare är Lina Thomsgård, som tidigare har grundat Rättviseförmedlingen men även är känd som tv-profil och kolumnist.

Lina Thomsgård

– Hon kommer att ge en föreläsning som ska ge nya perspektiv, inspirera, ge kunskap och verktyg som behövs för att ta tillvara på all den kompetens och talang som finns i Sverige i dag, säger Frida Barrett, internationell samordnare i Härryda kommun.

Kvällens andra föreläsare är professor Eli Sànchez från Shipibofolket, en ursprungsbefolkning i Peru som kämpar för sina rättigheter.

Firar tio år som FN-skola

Elever från Hulebäcksgymnasiet kommer också att visa en utställning av de globala målen, och elever från Hulebäcks estetiska program bjuder på musik. Hulebäcksgymnasiet firar tio år som FN-skola, vilket utses av svenska FN-förbundet tack vare skolans stora engagemang i internationella frågor, mänskliga rättigheter och de globala målen.

Läs mer om evenemanget

Läs mer om de globala målenlänk till annan webbplats

Kontakt

Frida Barrett
Internationell samordnare
031-724 63 04
frida.barrett@harryda.se