Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
29 januari 2020
Lyssna

Låna sport- och fritidsutrustning kostnadsfritt på Fritidsbanken

Visste du att det i Härryda kommun finns en plats där du kan låna hjälmar, tält, fotbollsskor, gymnastikskor, skridskor, skidor, inlines och annan sportutrustning helt kostnadsfritt? Välkommen till Fritidsbanken.

Fritidsbanken samlar och lånar ut sport- och fritidsprylar kostnadsfritt till kommunens invånare. Genom att låna ofta dyr utrustning ökar möjligheten till spontanidrottande. Samtidigt bidrar du bidrar till en hållbar miljö genom återbruk och minskad onödig konsumtion. Under 2019 lånade Fritidsbanken i Härryda ut 3 648 artiklar till sportsugna kommuninvånare.

Fritidsbanken i Härryda ligger på Centralvägen 13 vid Råda torg i Mölnlycke centrum. Fritidsbanken har öppet måndag till fredag mellan klockan 13 och 17.30.

Läs mer om Fritidsbanken i Härryda kommun.

Fritidsbanken årets peppare på Idrottsgalan

På årets Idrottsgala vann det nationella initiativet bakom Fritidsbanken pris i kategorin Årets peppare för att på ett inkluderande och tillgängligt sätt lyckats få barn och unga i Sverige att röra på sig.

Fritidsbanken finns på 95 platser i landet och syftet är att folk i alla åldrar ska få tillgång till en aktiv fritid. I Härryda drivs Fritidsbanken i kommunal regi.

Kontakt

Rade Prangasevic, platsansvarig Fritidsbanken i Härryda kommun
031-724 64 56länk till annan webbplats
rade.prangasevic@harryda.se