Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
11 april 2019
Lyssna

Konstnären Belin gör muralmålning i Härryda kommun

Mellan 27 maj och 16 juni kommer tre muralmålningar växa fram i Härryda kommun som en del av konstprojektet ARTSCAPE SAGA. Nu avslöjas Belin från Spanien som den första konstnären i projektet som kommer till Härryda kommun i sommar.

I sommar deltar Härryda som en av 12 kommuner i Västra Götalandsregionen i ARTSCAPE SAGA. Under projektets tre veckor kommer internationellt ledande konstnärer tillsammans med sina svenska kollegor skapa en imponerande samling muralmålningar runt om i regionen. De offentliga konstverken kommer vara baserade på populära och mindre kända folksagor från världens alla hörn.

Under kommande veckor avslöjas de konstnärer som deltar i projektet, däribland de tre konstnärer som ska skapa muralmålningar i Härryda kommun.

Klicka här för att se andra hitills utannonserade deltagande konstnärer.länk till annan webbplats

Belin - Hyperrealistiska konstverk

Den första konstnären att avslöjas som kommer till Härryda är Belin från Spanien. Belins specialitet är hyperrealistiska konstverk – hans muralmålningar kan misstas för stora porträttfotografier. På senare år har han med inspiration från Picasso riktat in sig på så kallad nypostkubism, vilket ger hans målningar en säregen prägel.

Klicka här för att se mer av konstnären Belin och hans tidigare verk.länk till annan webbplats

Ett tidigare konstverk av konstnären Belin från Spanien.

Om ARTSCAPE SAGA

När: 27 maj till 16 juni 2019.
Var: 12 kommuner medverkar i projektet: Ale, Alingsås, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö.

Artscape är en ideell kulturorganisation och en av världens ledande aktörer inom urban samtidskonst. Artscape genomförde bland annat Sveriges första gatukonstfestival någonsin i Malmö 2014, Skandinaviens största urbana konstprojekt i Göteborg 2016 och ett av världens mest omfattande gatukonstprojekt i Värmland 2017.

Klicka här för att läsa mer om Artscape.länk till annan webbplats

Vi söker dina berättelser om Hindås

Du kan vara med och skapa ett konstverk om Hindås genom att lämna in bilder, filmer, litteratur, myter, sagor och skrönor till Hindås station. De inlämnade bidragen kommer skapa en berättelse som kommer ställas ut. Utifrån inlämnat material kommer en konstnär skapa ett urbant verk någonstans i Hindås som en del av projektet Artscape Saga i Göteborgsregionen.

Klicka här för att läsa mer om konstprojektet i Hindås.länk till annan webbplats

Kontakt

Maria Carlsson, tillförordnad kulturchef
031 724 62 09
maria.carlsson@harryda.se