Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
4 december 2019
Lyssna

Julöppet på Råda säteri

Utflykt till Råda säteri under någon av adventshelgerna? Passa på att stiga innanför dörrarna på stora huset. Fyra helger innan jul står mangårdsbyggnaden värd för årets julmarknad på Råda säteri, som rymmer allt från julrostat kaffe till retroloppis och konsthantverk. Sedan stängs dörrarna till byggnaden igen, för renovering ett bra tag framöver.

Foto: Anna Sigvardsson Högborg

– Vi har öppnat mangårdsbyggnaden nu för att möjliggöra den här fina julmarknaden, säger Martina Johansson, besöksnäringsutvecklare och ansvarig för utvecklingen av Råda säteri. Förra årets marknad blev väldigt välbesökt och uppskattad, så i år behövde vi större utrymme.

Fortsatt renovering efter jul

Efter "Råda säteri i juletid" behöver byggnaden åter stängas för invändig renovering. Under året som gått har den genomgått en utvändig upprustning. Invändigt har ett grundligt detektivarbete gjorts, för att få fram historiska färg- och tapetlager. Under nästa år fortsätter renoveringen inne i huset, och den kommer att ta sin tid.

– Vår ambition är att skapa historiskt förankrade men samtidigt modernt gångbara lokaler, berättar Martina Johansson. Det tar tid, men det behövs för att vi på sikt få dit en riktigt bra krögare, som kan blåsa liv i byggnaden och bidra till utvecklingen av området.

Välkommen till Råda säteri i juletid

Under lördag-söndag veckorna innan jul är det dock total julstämning som råder på Råda säteri: utöver julmarknaden blir det även ridande Luciatåg med Råda ridklubb och julgransförsäljning på gårdsplanen. Välkommen!

Du hittar mer och uppdaterad information om Råda säteri i juletid på facebook.com/radasaterilänk till annan webbplats

Läs mer om utvecklingen av Råda säteri.

Kontakt

Martina Johansson
Besöksnäringsutvecklare
martina.johansson@harryda.se