Kontakt
12 december 2019
Lyssna

Inget spel med handbollsvax i Pinntorpshallen tills vidare

På kort tid har några idrottsutövare skadat sig i Pinntorps idrottshall i Landvetter. En eventuellt bidragande orsak är att det funnits rester av handbollsvax på idrottshallens golv. Under tiden som orsaken undersöks och en lösning hittas är det inte tillåtet att använda handbollsvax eller motsvarande i Pinntorps idrottshall.

- Det ska vara säkert att bruka våra idrottshallar. Vi kan inte med säkerhet veta om vaxet är orsaken till skadorna men vi kan heller inte utesluta att det beror på klistret. Därför behöver vi titta närmare på detta, säger Karin Beckman, kultur- och fritidschef.

Till dess att problematiken är löst får handbollsvax eller motsvarande hjälpmedel inte användas i Pinntorps idrottshall. Beslutet gäller tills vidare.

Städas det för lite i Pinntorpshallen?
- Det städas redan idag extra mycket i Pinntorpshallen. Vi kommer nu göra en översyn för att undersöka om det är finns något ytterligare som kan göras för att minimera risken att något liknande sker igen.

Lösning i dialog med involverade föreningar

De som bokat Pinntorpshallen kommer att kunna använda lokalen som vanligt under förutsättning att handbollsvax eller motsvarande hjälpmedel inte används. Härryda kommun har påbörjat ett arbete för att lösa situationen.

- Vi behöver titta på flera saker, både omgående och långsiktigt. Vi tittar på flera aspekter kring golvet, städning, schemaplaneringen och dessutom vill vi ha dialog med involverade föreningar, säger Karin Beckman, kultur- och fritidschef. Alla behöver bidra till att lösa ett komplext problem.

Kontakt

Karin Beckman, kultur- och fritidschef
031-724 64 34
karin.beckman@harryda.se