15 juni 2020
Lyssna

Händelserik sommar på Råda Säteri

Flicka balanserar på stenmur, med ett gosedjur i handen.

På Råda Säteri finns somriga upplevelser för hela familjen. Foto: Anna Sigvardsson

Det finns många anledningar att besöka Råda Säteri i sommar. Familjeteater, yoga, och sällskapsspel för den som vill umgås under lite lagom aktivitet. En helt ny utställning om Råda Säteri. Och självklart möjligheten att ströva i lummig natur och park. Kanske avsluta med fika och dopp – i sjö eller kopp!

För alla som planerar att semestra hemma i år finns kanske mer tid än vanligt att utforska den närmaste omgivningen. Då passar det bra att besöka Råda Säteri som ligger på promenadavstånd från Mölnlycke centrum.

En plats med något för alla

I trädgården på Råda Säteri finns plats för lek och picknick. Det omgärdande naturreservatet bjuder in till långa promenader och på Hästvikens badplats kan både stora och små svalka sig vid strand och bryggor. För den som vill få en inblick i Råda Säteris historia öppnar en utställning i slutet av juni i den lilla Bagarstugan – vägg i vägg med östra flygeln, där det numera finns en helgöppen inredningsbutik. Trädgårdscaféet serverar dagens lunch, hembakat fikabröd och matiga smörgåsar.

– Vi vill att man ska kunna spendera en hel dag på Råda Säteri, säger Martina Johansson, besöksnäringsutvecklare på Härryda kommun. Här ska finnas något för alla, vare sig man kommer för att umgås med familjen, bada, träna eller bara njuta av omgivningen.
– I år är kanske extra många hemma och behöver komma ut och upptäcka nya pärlor på lagom avstånd för en dagsutflykt. Då är de så välkomna hit!

Aktiviteter i sommar

Pandemin sätter stopp för större arrangemang, men sommarsäsongen på Råda Säteri kan ändå bjuda på bland annat familjeteater med anpassat publikantal. Föreställningen kommer också att gå att se på webben för dem som inte kan ta sig dit.

– Det är viktigt att alla som vill ge sig ut i sommar är friska och fortsatt håller avstånd och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Martina Johansson. Vi sätter upp skyltar för att påminna om detta, och kommunen håller efter exempelvis badplats, soptömning och offentliga toaletter.

Hela sommarens utbud av möjligheter och aktiviteter på Råda Säteri finns samlat på nya webbplatsen www.radasateri.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Martina Johansson
besöksnäringsutvecklare
martina.johansson@harryda.se