8 december 2021

Fritidsbanken får Bris-priset 2021

Vi säger grattis till utmärkelsen. Bris-priset delas ut vartannat år och går till någon eller några som genomfört extraordinära insatser för barn och unga.

- Det känns jättebra! Alla barn ska ha rätt till en aktiv fritid står det i motiveringen till priset, och det tycker jag sammanfattar kärnan i vår verksamhet, säger Rade Prangasevic som är platsansvarig för Fritidsbanken i Mölnlycke.

Alla kan låna sport- och fritidsutrustning

Fritidsbanken fungerar som ett bibliotek där du kan låna sport- och fritidsprylar istället för böcker. Här kan alla oavsett ålder låna sport- och fitidsprylar helt gratis i upp till två veckor.

– Fritidsbanken möjliggör för barn att vara med i olika fritidsaktiviteter oavsett familjeekonomi och gör det enklare att testa på nya aktiviteter. Deras verksamhet bidrar till att fler barn kan få en meningsfull fritid, som alla barn ju har rätt till, och motverkar ojämlika uppväxtvillkor, säger Bris ordförande Annabella Kraft när priset tillkännages.

Fritidsbanken hittar du på Centralvägen 13 vid Råda torg i Mölnlycke. Det är öppet kl 13-18 tisdag till torsdag och kl 13-15 på fredagar.

Kontakt

Rade Prangasevic, platsansvarig
031-724 64 56
rade.prangasevic@harryda.se