7 oktober 2020
Lyssna

Föreningar! Välkomna på möte med rådet för idéburna organisationer

En av punkterna på mötet den 20 oktober är rekrytering av nya ledamöter. Vill du vara med och påverka kommunen i frågor som rör föreningslivet? Varmt välkommen!

Rådet för idéburna organisationer består av politiker och representanter från kommunens föreningar och organisationer. Två gånger om året bjuder rådet in till samtal och informationsutbyte och på mötet den 20 oktober fylls agendan av allt från presentation av kommunens nya kultur- och fritidschef till information om föreningsstöd och rekrytering av nya ledamöter till rådet. Är du intresserad av att bli invald i rådet, men har inte möjlighet att delta på mötet så kan du anmäla ditt intresse till rådets sekreterare, se kontaktuppgifter längst ner.

Kvällens informationspunkter

 • Ny verksamhetschef för kultur och fritid i Härryda kommun. Sanna Eskilsson Juhlin presenterar sig och verksamheten.
 • Föreningsarkivet i Sydvästra Götaland.
  Jonas Andersson och Lina Hellqvist informerar om hur föreningar kan hjälpa till med arkivering för framtida forskning.
 • Framtidens stöd till ideell verksamhet.
  Härryda kommuns föreningsservice informerar om aktuell status för översynen av föreningsstödet.
 • Föreläsning om civilsamhället.
  Vad kännetecknar civilsamhället? Jan Linde, vice ordförande i rådet, ger oss nygammal forskningsfakta om det civila samhället.
  - Det civila samhället är större än det offentliga, mer än hälften av kommunens invånare är engagerade. Därför behövs rådet för att balansera mellan kommunens intresse och intresset hos oss ideella.
 • Val av ledamöter till rådet.
  Vill du eller någon annan i din förening bli ledamot i rådet? Som ledamot får du information samt möjlighet att påverka kommunen i frågor som rör föreningslivet. Är du intresserad av att bli invald, men har inte möjlighet att närvara under kvällen? Då kan du kontakta rådets sekreterare, se nedan.

Tid och plats

Tisdag 20 oktober kl 18–20 i Hulebäcksgymnasiets matsal i Mölnlycke. Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och har därför ett begränsat antal platser. Föranmälan sker till rådets sekreterare.

Information om rådet för idéburna organisationer

Kontakt

Anna Svensén Burgman, sekreterare i rådet för idéburna organisationer
031-724 87 29länk till annan webbplats
anna.svensen.burgman@harryda.se