6 maj 2020
Lyssna

De får årets kulturstipendium och kulturpris

En experimentell musiker och en konstnär som sprider positiv energi. Årets mottagare av Härryda kommuns kulturstipendium och kulturpris, har utsetts av Välfärdsnämnden.

Ella Kjellberg från Mölnlycke får 2020 års kulturstipendium med motiveringen:

”som uppmuntran och stöd till fortsatta studier inom musikområdet, där hon visat på stor entusiasm och begåvning genom att upptäcka och utforska nya, experimentella former inom den samtida klassiska musiken”.

Ella studerar klarinett på musikhögskolan i Malmö och vägen dit har bland annat gått via kulturskolan i Härryda, musikklass på Ekdalaskolan och Hulebäcksgymnasiets estetiska program.

Konst som ger energi

Årets Kulturpris får SolBritt Grek Johansson med motiveringen:

”för hennes insatser att förmedla och sprida bildkonst i kommunen, dels genom eget skapande och dels med stor entusiasm och förmåga stimulerar såväl barn och unga som vuxna till eget skapande och tilltro till sig själva”.

Med sin konst som till största delen är nonfigurativ vill SolBritt Grek Johansson förmedla positiva tankar som ger energi. Och i sina målarcirklar ”Våga måla” får hon med sin positiva framtoning och sprudlande energi sina elever att växa med måleriet.

Pristagarna kommer att få ta emot sina pris vid en ceremoni på FN-dagen den 24 oktober.

Kontakt

Margreth Tallvid, planeringsledare
031-724 64 32länk till annan webbplats
kultur@harryda.se