14 september 2020
Lyssna

Tyck till om möjliga passager och stopp för ny järnväg

Trafikverkets skiss visar ett antal möjliga korridorer för en ny järnvägssträckning mellan Göteborg och Borås, som passerar Härryda kommun.

Trafikverkets skiss visar möjliga korridorer för en ny järnvägssträckning genom Härryda kommun. Lila stråk är fortfarande aktuella för utredning, grå stråk har valts bort. Klicka på bilden för förstoring.

Trafikverket har kommit en bit längre med förslag på korridorer och stationslägen för en ny järnväg mellan Göteborg och Borås. Trafikverket tar emot dina synpunkter både digitalt och i brev till och med den 6 november.

Trafikverket planerar en 6 mil lång järnväg mellan Göteborg och Borås via Landvetter flygplats och har nu avgränsat antalet möjliga sträckningar för järnvägen i Härryda kommun. Fram till den 6 november kan du ta del av utredningar och miljökonsekvensbeskrivning. Du kan även lämna synpunkter i en interaktiva karta.

Trafikverkets interaktiva sida för att lämna digitala synpunkter och frågor om samrådlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du kan även skicka in dina synpunkter och frågor med vanlig post.

Läs mer om Trafikverkets projekt Göteborg-Borås och hur du skickar frågor per postlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Härryda kommun samverkar kring järnvägen

Så här samverkar Härryda kommun för regional utveckling och ny järnväg.