Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
3 november 2021

Nattparkering förbjuden på Massetjärnsparkeringen

Nu är det återigen förbjudet att parkera bilen på Massetjärns­parkeringen i Mölnlycke på natten. För ett år sedan reglerades parkeringen tillfälligt om för att tillåta parkering på natten. Nu är Wallenstams p-hus färdigt och dit kan både boende i Mölnlycke fabriker och besökare åka och parkera dygnet runt.

Den tillåtna tiden att parkera på Massetjärnsparkeringen är mellan
kl 06.00-24.00, alla dagar i veckan. Mellan kl 24.00-06.00 är det parkerings­­förbud, alla dagar i veckan. Bilar som parkerar på natten mellan kl 24.00-06:00 riskerar att få en parkeringsanmärkning (p-böter) på 600 kronor.

Om du behöver parkera bilen över natten finns det andra parkeringar i området där det är tillåtet att parkera på natten. I Wallenstams p-hus är det till exempel möjligt att parkera enstaka nätter eller köpa ett parkerings­tillstånd för en längre period. Wallenstams p-hus ligger längs Långenäs­vägen cirka 500 meter öster ut från Massetjärnsparkeringen.

Varför införs förbudet igen?

Kommunen tog bort det nattliga parkeringsförbudet för cirka ett år sedan på Massetjärnsparkeringen. Efter att det blev tillåtet att stå på parkeringen över natten har det varit en del skadegörelse på parkerade bilar. För att motverka fortsatt skadegörelse har kommunen satt in väktare som patrullerar på parkeringen. Polisen gör också besök i området, och de har kunnat gripa misstänkta gärningsmän, vilket haft viss effekt. I och med att parkeringsförbudet nu återigen är infört på parkeringen så hoppas kommunen att skadegörelsen på parkerade bilar minskar.

Kontakt

Trafikverksamheten
031-724 61 00 (kontaktcenter)
trafik@harryda.se