Kontakt
2 maj 2018
Lyssna

Helikopter ska kapa träd vid kraftledning i Landvetter

En kraftledningsstolpe med tre ledningar. I bakgrunden syns en blå himmel med tunna, vita molnskyar.

I början av maj (obs! ändrat datum) kan det bli bullrigt längs en lång kraftledningsgata i Landvetter. En helikopter ska kapa trädtoppar längs kraftledningsgatan. Det här är bra att veta för dig som bor i närheten, har husdjur eller brukar promenera i området.

Under ungefär en vecka i början av maj kommer ett företag, på uppdrag av statliga Svenska kraftnät, att kapa trädtoppar med hjälp av en helikopter längs en kraftledningsgata i Landvetter.
Du ser en karta längre ner här på sidan.

Buller och fallande trädtoppar

Under veckan när trädtoppningen håller på är det bra att du känner till några saker ifall du bor eller brukar promenera i området.

Det är bra att du vet att

  • trädkapningen kan hålla på både under helgen och på vardagarna i början av maj.
  • det kommer att bullra en hel del när helikoptern toppar trädtopparna – helikoptern kommer att göra överflygningar på ganska låg höjd.
En hund och en häst som är ute har stannat och nosar på varandra.
  • du, om du har husdjur, i förväg kan höra av dig till företaget som har hand om arbetet och berätta vilken fastighet som är din. Då har företaget möjlighet att försöka visa extra hänsyn.
  • du ska hålla minst 20 meters avstånd till kraftledningsgatan under tiden som toppningen håller på. Trädtopparna, som är mellan 1 och 5 meter långa, kommer efter kapningen att släppas ned till marken.

Kommer att sågas ner helt senare

Alla träd längs sträckan, som Svenska kraftnät bedömer skulle kunna skada människor eller ledningar vid till exempel en storm, kommer att sågas ner helt och hållet lite senare. Det gäller både de träd som toppas nu i maj och träd som är lägre.

Kontakt

Ansjö Skog och Markkonsult AB

Telefon: 0696-401 10

Kontaktformulär till företaget via deras webbplats: ansjo.se/markagarelänk till annan webbplats

En karta visar var kraftledningen går över riksväg 40 och 27 i Landvetter.