30 september 2020
Lyssna

Nya besöksrutiner på äldreboenden från 1 oktober

Björkelids äldreboende i Rävlanda. Foto: Emmy Jonsson

Björkelids äldreboende i Rävlanda är ett av kommunens sju äldreboenden som öppnar upp för förbokade besök från 1 oktober. Foto: Emmy Jonsson

Det nationella besöksförbudet på landets äldreboenden ersätts från 1 oktober av lokala rutiner som bland annat innebär att du måste förboka ditt besök samt intyga att du inte bär på symtom på covid-19.

- Vi är glada över att våra äldre åter kan ta emot besök från nära och kära. Det har varit en svår tid för många att inte kunna träffas på riktigt, även om teknik och plexiglasskivor till viss del möjliggjort kontakt och möten. Utmaningen blir nu att se till att alla berörda noga följer våra rutiner så att besöken kan ske på ett tryggt och ansvarsfullt sätt, säger Tina Forsgren, verksamhetschef för vård och omsorg, där kommunens äldreboenden ingår.

Alla besök måste förbokas

Besöksrutinerna från 1 oktober tillåter besök under max 60 minuter och för högst två personer åt gången. Besökarna hämtas vid entrén och informeras om att undvika fysisk kontakt samt att sprita sina händer före och efter besöket. Alla besök, även utomhusbesök som promenader, måste förbokas. Bokningar görs hos respektive äldreboende.

Information om besöksrutiner och kontaktuppgifter till äldreboenden:

Björkelid i Rävlanda

Bygården i Landvetter

Ekdalagården i Mölnlycke

Hönekulla gård i Mölnlycke

Rådahemmet i Mölnlycke

Säterigården i Mölnlycke

Östra Bygården i Landvetter

Besöksrutinerna är baserade på Socialstyrelsens föreskrifter och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Rutinerna kan ändras vid eventuella utbrott av covid-19.

Kontakt

Tina Forsgren, verksamhetschef för vård och omsorg
031-724 65 60
tina.forsgren@harryda.se