Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
9 januari 2019
Lyssna

Vi söker sommarvikarier till socialtjänsten

Vill du göra skillnad och dessutom få bra betalt? Då är du kanske en av våra viktiga vikarier som vi behöver i socialtjänsten i sommar. Nu börjar vi rekrytera!

Sommaren kan tyckas långt borta men ska ungefär 250 vikarier rekryteras, så gäller det att börja i tid. Dessutom är det en fördel om du kan börja jobba extra redan innan sommaren. Då hinner du samla på dig värdefull erfarenhet.

De viktiga sommarjobben finns på boenden för äldre och funktionshindrade, inom hemtjänsten och personlig assistans, och du hittar våra arbetsplatser i hela kommunen – från Mölnlycke i väst till Rävlanda i öst.

Kan min 18-åring som tar studenten i juni söka?

– Självklart är utbildning och erfarenhet meriterande, men jag vill samtidigt betona att de personliga egenskaperna också väger tungt. Om din 18-åring är intresserad av att arbeta med människor, är engagerad och ansvarfull, och dessutom trygg i sig själv eftersom arbetet kan vara både utmanande och fysiskt krävande, ja då är hon eller han varmt välkommen att söka, säger Cecilia Korvi, chef för Bemanningsenheten, Härryda kommuns egen ”personalpool”.

Vissa kvalifikationer krävs dock som goda datakunskaper och goda kunskaper i svenska språket. För jobb inom funktionsstöd och hemtjänst krävs dessutom körkort. Alla som anställs får introduktion, handledning och utbildning i bland annat läkemedel, förflyttningsteknik och i datasystem.

– Helst vill vi att vikarierna kan jobba hela sommaren. Ordinarie personal är ledig i omgångar och vårt behov sträcker sig från mitten av juni och fram till mitten av augusti. Dessutom har vi stort behov av timanställda, även under sommaren.

Du säger att jobben är bra betalda?

– Ja, det tycker jag. Ingångslönen för en 18-åring är 125 kronor i timman och för en 19-åring 132 kronor. Det är rätt mycket mer än vad till exempel Liseberg och Burger King erbjuder, säger Cecilia Korvi.

Här kan du läsa mer och ansöka via vår e-tjänst
Rekrytering sker löpande, så välkommen att söka redan nu!