Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
19 april 2018
Lyssna

Städer och mobilitet i fokus

Representanter från flera av Europas flygplatsstäder och regioner har varit i Göteborg för att utbyta erfarenheter under temat ”Städer, mobilitet och framtiden”.

Charlotte Ljunggren från Landvetter flygplats inledde dagen med att berätta hur Landvetter är en motor i den regionala utvecklingen. Erica Eneqvist från RISE talade på temat städer som testbäddar.

Landvetter Södra på dagsprogrammet

Per Vorberg från Härryda kommun presenterade Landvetter Södra för deltagarna. Densitet och kollektivtrafikmöjligheter i stråken ut från Göteborg och hur det påverkar stadslivet stod i fokus för Per Kristersson från Göteborgsregionens kommunalförbund.

Charlotte Ljunggren

Charlotte Ljunggren från Landvetter flygplats

Per Vorberg

Per Vorberg från Härryda kommun

Erica Eneqvist

Erica Eneqvist från RISE Research Institutes of Sweden

Människan och bilen

Hur långt fram ligger Göteborg, globalt sett, när det gäller autonoma fordon? Det var ämnet i Drive Swedens Janne Hellåkers presentation.

Magnus Broback från Volvo Bussar berättade om att framtiden är elektrisk, men framtiden är redan nu då Volvo levererat tusentals elbussar.

Robert Broström och Malin Labecker från Volvo Cars pratade om det mänskliga och hur vi agerar tillsammans och bilen på olika sätt, bland annat med Volvo on Call.

Deltagarna fick en presentation om tunnelprojektet mellan Tallin och Helsingfors av Arja Lukin från Aviapolis i Vantaa.

Många nya perspektiv

Erik Thune från Göteborgs stad avslutade dagen med att prata om den nya stadslinbanan som beräknas vara klar 2021, lagom till Göteborgs 400-årsjubileum.

Det blev en intensiv och spännande dag med många nya perspektiv. Deltagarna från hela Europa var imponerade över allt som händer i regionen och av att vi arbetar så mycket tillsammans.

Magnus Broback

Magnus Broback från Volvo Bussar

Robert Broström och Malin Labecker

Robert Broström och Malin Labecker från Volvo Cars

Erik Thune

Erik Thune från Trafikkontoret, Göteborgs stad

Kontakt

Fredrik Olsson, näringslivschef 
031- 724 61 00
fredrik.olsson@harryda.se