3 juli 2020
Lyssna

Sommarjobb på Råda Säteri

August och Gustaf mäter och sågar till plankor för att bygga en ny badbrygga.

August och Gustaf mäter och sågar till plankor för att bygga en ny badbrygga.

August och Gustaf är två av de sammanlagd 111 ungdomar som sommarjobbar i kommunen i år. Båda bor i Mölnlycke och har arbetat tillsammans under tre veckor på Råda Säteri.

Vad får ni göra på jobbet? har ni lärt er något nytt?

Vi får göra allt från snickerier, trädgårdsarbete till att serva besökarna med att till exempel hyra sällskapsspel. Vi har lärt oss många nya saker som att hantera en kapsåg, högtryckstvätt, allmänt trädgårdsarbete och grundläggande kunskaper inom snickeri.

Är detta era första sommarjobb? hur känns det?

August: Ja, det är mitt första sommarjobb. Jag är nöjd med min plats från kommunen eftersom jag trivs med att arbeta utomhus.

Gustaf: Det här är mitt andra sommarjobb. Förra året jobbade jag som vaktmästare som ju också är ett fysiskt arbete, vilket jag gillar.

Vad är det bästa med att jobba?

Det bästa är att få varierade arbetsuppgifter som gör att dagarna inte blir långtråkiga. Vi är båda intresserade av de uppgifter vi har blivit tilldelade, vilket ju är en fördel. Och ett plus i kanten är såklart pengarna!

Kan ni tänka er att arbeta med liknande saker igen?

Ja, vi kan båda tänka oss att jobba extra som parkarbetare, men det är inte något som vi känner att vi vill göra för all framtid. Vi har inga problem med att arbeta utomhus, speciellt inte under sommarmånaderna.

Vilka tips skulle ni vilja ge till andra som funderar på att söka sommarjobb?

Ta chansen och sök till alla alternativ som du har möjlighet till! Det är att bra sätt att tjäna pengar, få erfarenheter och lära känna nya vänner.