Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
26 april 2018
Lyssna

Härryda kommun satsar på platsutveckling

Hanna Gahnström är Härryda kommuns nya platsutvecklare. Hon är fotograferad på gågatan utanför kommunhuset vid Råda torg i Mölnlycke.

Västsveriges bästa näringslivskommun tar nästa steg och satsar på att utveckla Mölnlycke centrum och Landvetter centrum. Vi har nu anställt Hanna Gahnström som kommersiell platsutvecklare för att stärka Härryda kommuns arbete med platser och deras varumärken.

- Att få arbeta med platsutveckling av en centrumkärna är spännande. Det handlar till exempel om hur vi kan göra en plats mer attraktiv, livfull och trygg, både för boende och besökare, säger Hanna Gahnström.

Viktig länk på plats

Som platsutvecklare ska Hanna Gahnström underlätta samarbetet mellan Härryda kommun och externa aktörer.

- Jag blir lite som en katalysator, någon som arbetar nära kommunens stadsarkitekt och samtidigt har kontakter med fastighetsägare, näringsidkare och andra som driver verksamheter i centrumkärnorna i Landvetter och Mölnlycke.

Lång erfarenhet av utveckling

De senaste nio åren har Hanna Gahnström arbetat i GöteborgsLokaler, ett kommunalt bolag som ägs helt av Göteborgs Stad. Där har hon haft titeln centrumutvecklare och jobbat med alltifrån stadsdelstorgen i Bergsjön och Kortedala till centralt belägna Haga, en av Göteborgs äldsta stadsdelar.

All den erfarenheten kommer hon nu att ha med sig in i uppdraget som platsutvecklare i Härryda. Hon gillar att uppdraget har flera infallsvinklar.

- Ja, det är en rolig utmaning att både arbeta med hur ett centrum kan ser ut rent konkret och hur vi tillsammans kan axla värdskapet och göra en plats mer välkomnande, säger Hanna Gahnström.

Kontakt

Fredrik Olsson, näringslivschef
031-724 63 06
fredrik.olsson@harryda.se