Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
26 september 2017
Lyssna

Härryda bäst företagsklimat i Västsverige

Idag släpptes Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimat och Härryda kommun klättrar hela 20 placeringar till plats fyra i Sverige! Det placerar kommunen i topp i Västsverige.

- Detta är så roligt och ett steg på vägen, säger kommunstyrelsens ordförande Per Vorberg (M). Vi jobbar målmedvetet med dessa frågor, politik och förvaltning tillsammans och dagens siffror visar att vårt arbete ger resultat. Jag hoppas att vi kan stimulera andra kommuner med vårt arbete.

Kommunstyrelsens vice ordförande Patrik Linde (S), håller med:

- Det är fantastiskt roligt att Härryda är en sådan bra företagskommun. I mätningen ser vi bland annat att företagarna uppskattar att vi jobbar med infrastrukturfrågor och bostäder. Näringslivsfrågor är viktiga, de ger jobb.

Frågor som ställs till Svenskt Näringslivs medlemmar är bland annat hur man uppfattar servicen från kommunen, tjänstemännen och allmänhetens attityder till företagande. I kommunen finns drygt 4000 företag inom många olika områden. Idag är Fredrik Olsson, näringslivschef, extra glad.

- Härryda kommun är strategiskt placerad nära Nordens största hamn och med Sveriges näst största flygplats mitt i kommunen. Dessutom har vi ett väl fungerande samarbete mellan politik, förvaltning och inte minst företagen i vår kommun. Vi har höga ambitioner och planerar för framtiden med nya verksamhetsområden och Landvetter södra, vår nya stad med 25 000 invånare och plats för många fler företag.

Kontakt

Per Vorberg (M)
Kommunstyrelsens ordförande
per.vorberg@harryda.se
031- 724 63 20

Patrik Linde (S)
Kommunstyrelsens vice ordförande
patrik.linde@politiker.harryda.se
031- 724 63 13

Fredrik Olsson, näringslivschef
fredrik.olsson@harryda.se
031- 724 63 06