4 juni 2020
Lyssna

Förnyelse och tillväxt i Härryda prisas av VGR

Grattis, säger vi, till Marcus Karlsson på Härryda Karlsson / Peas of Heaven! Marcus fick i veckan ta emot Unga Landsbygdspriset i Väst 2020, från regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen. "Utifrån en god omvärldsanalys, stor förändringskraft och ledarskap har Marcus bidragit till att företaget utvecklat nya produkter, ökat antalet anställda och visat på ökad tillväxt", skriver juryn i motiveringen.

Fredrik Olsson, näringslivschef i Härryda kommun, var med vid överlämningen av priset:

– Det är så häftigt att se hur en lokalt förankrad företagarfamilj med lång tradition, utvecklas och växer genom fjärde generationens nytänk och entreprenörsanda. Ett stort grattis till Marcus Karlsson och de båda företagen!

Marcus Karlsson, pristagare för Unga Landsbygdspriset i Väst 2020, håller upp blommor och prischeck, tillsammans med representant från Västra Götalandsregionens regionutvecklingsnämnd.

Marcus Karlsson, glad pristagare, tillsammans med Helena Holmberg, 1:e vice ordförande regionutvecklingsnämnden VGR.

Juryns motivering:

Med stor drivkraft och kreativitet har årets pristagare gjort ett framgångsrikt generationsskifte i det över det 100 år gamla familjeföretaget i Härryda.

Utifrån en god omvärldsanalys, stor förändringskraft och ledarskap har Marcus bidragit till att företaget utvecklat nya produkter, ökat antalet anställda och visat på ökad tillväxt.

Genom ett omfattande produktutvecklingsarbete med många utmaningar har Marcus drivit lanseringen av ett nytt veganskt sortiment som komplement till företagets traditionella charkproduktion.

Årets pristagare är ett bra exempel på ett etablerat företag som har tagit sig an klimatutmaningen och de nya affärsmöjligheter som dyker upp när konsumenterna ställer om. Marcus har via Peas of Heaven lyckats lansera sina produkter i de stora dagligvarukedjorna samt skapat ett stort intresse både nationellt och internationellt. Förutom framgångsrikt företagande på en liten ort bidrar årets pristagare till att driva på utvecklingen av svensktillverkade veganska produkter.

Läs mer om Unga Landsbygdspriset i Väst 2020länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster