Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
10 juni 2019
Lyssna

Foodtrucks till Mölnlycke centrum

Uteätarsäsongen är igång – nu vill vi kunna köpa med och äta vår lunch i solen på valfri parkbänk. Vill du bidra till utbudet av streetfood i Mölnlycke centrum? Här finns plats för två foodtrucks, med central placering mitt i centrumkärnan mellan torget och resecentrum.

Ytan för uppställning ligger centralt, med naturliga sittplatser vid åkanten.

Foodtrucks och streetfood* är numera vanliga inslag i stadskärnor runt om i Sverige. Härryda kommun vill prova om det är en gångbar affär även i kommunens tätorter. Först ut är Mölnlycke centrum. Fungerar det bra här, kan fler ställen i kommunen bli aktuella.

Mölnlycke är största ort i Härryda kommun, med en centrumkärna där folk är i rörelse kring butiker, kulturhus och de många arbetsplatser som finns här. Platsen som är aktuell för foodtrucks är centralt belägen, på Badhusgatan intill trappan vid åkanten. Här finns etablerad torghandel och flera naturliga sittplatser.

Låter det intressant är du välkommen att höra av dig för mer information. Du kan också läsa mer om regler och hitta anmälningsblankett för tillstånd för på harryda.se - Foodtrucks

*) Foodtrucks är mobila försäljningsstånd - en bil eller vagn – med försäljning av färdiglagade måltider på gator och torg. Maten kallas för streetfood, “gatumat”, eftersom det är måltider som säljs och äts utomhus.

Kontakt

Elin Andersson,
031-724 61 00länk till annan webbplats (växel)
trafik@harryda.se