15 april 2020
Lyssna

Energiråd i coronatider

Coronaviruset förändrar villkoren för både privatpersoner och företag. Härryda kommuns energirådgivare Hans-Erik Linnros, har följande råd.

Energiråd för hushåll

I dessa tider av karantän och arbete hemifrån kanske många tar sig en funderare på hur man använder el- och uppvärmningsenergi hemma och då finns kommunens energirådgivare Hans-Erik Linnros tillgänglig på telefon och mail för kostnadsfri konsultation. Välkommen att diskutera allt från vedpannor via elanvändning till solceller. Hembesök är också kostnadsfria men tills Folkhälsomyndighetens rekommendationer ändras är alla hembesök tyvärr inställda men vi erbjuder givetvis samtal via Skype eller liknande.

Energiråd för företag

Kanske har din verksamhet tvingats dra ner på takten och då gäller det att försöka minska kostnader så gott det går. Tänk på att lokaler där verksamheten minskat kanske inte behöver stå fullt belysta och fullt uppvärmda. Tryckluft är en kostsam energibärare och försök att hålla drifttiderna så korta som möjligt, särskilt om du har ett läckande system. Apropå tryckluftläckage så passa på att göra underhållsarbeten om det finns tillgänglig egen personal. I affärslokaler finns ibland många elslukande halogenlampor som i dagsläget kanske inte behöver lysa hela tiden. Kommunens energirådgivare Hans-Erik Linnros finns tillgänglig på telefon och mail för kostnadsfri konsultation. Platsbesök är också kostnadsfria men tills Folkhälsomyndighetens rekommendationer ändras är alla besök tyvärr inställda. Men vi erbjuder samtal även vi Skype eller liknande.

Kontakt

Hans-Erik Linnros, energi- och klimatrådgivare
031-724 86 98
hans-erik.linnros@harryda.se.