Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
29 mars 2019
Lyssna

Dags för Opportunity Day – jobbmatchning i Härryda

Logga Opportunity Day (beskuren)

Den 11 april får lokala företag och arbetssökande möjlighet att hitta varandra på Opportunity Day i Härryda kommun. Det är andra året i rad som kommunen anordnar jobbmatchning för företag som vill rekrytera personer med utländsk bakgrund.

Många företag ser ett värde i att ha medarbetare som representerar den mångfald som finns i samhället idag, bland annat gällande härkomst. Samtidigt upplever företagen att det är svårt att nå utrikes födda arbetssökande genom de traditionella rekryteringskanalerna. Härryda kommun samarbetar därför med Opportunity Day, för att kunna erbjuda företag i kommunen ett alternativ för jobbmatchning med målgruppen.

– Jag stolt över att vi tillsammans med Opportunity Day kan erbjuda en kvalificerad matchning där företagens behov står i centrum, säger Fredrik Olsson, näringslivschef i Härryda kommun. Kompetensförsörjningen är en stor utmaning för företagen i kommunen. Genom Opportunity Day vill vi hjälpa företag med rekryteringsbehov och matchande arbetssökande att hitta varandra.

Lyckad matchning

Vid förra årets Opportunity Day i Härryda kommun medverkade tio företag och 70 arbetssökande. Tillfället ledde till tio nyanställningar. Hjortviken Konferens i Hindås var ett av de företag som hittade en ny medarbetare på plats:

– Jag visste inte vad Opportunity Day var eller vad det skulle kunna ge oss att medverka, men både eventet och resultatet var över förväntan, berättar Suzanne Parenius, vd på Hjortviken Konferens.
– Formatet med speed-dejting passade oss väldigt bra. Vi jobbar ju i en bransch där personalens bemötande och serviceinriktning är det som räknas. Det går inte alltid att läsa sig till i ett CV. Under eventet träffade jag många intressanta personer. Alla hade en tanke med vad de ville och var väl förberedda. Vi är jättenöjda med vår rekrytering – han är fortfarande hos oss.

Mervärde för både företag och arbetssökande

På årets Opportunity Day den 11 april träffar företagen och de arbetssökande varandra dels genom förmatchade intervjuer, dels för spontana samtal. Arbetssökande som föranmält sin medverkan får även coachning av bland annat kommunens HR-personal inför eventet. De får öva intervjuteknik, lära sig om svensk arbetskultur och hjälp med att se över sitt CV.

För företagen är Opportunity Day, utöver den direkta jobbmatchningen, också en möjlighet att lära sig mer om hur de kan jobba vidare för att bredda sin rekrytering framöver.

– Vi tror starkt på den här satsningen, säger Fredrik Olsson. Förra året såg vi många viktiga och lyckade möten mellan företag och arbetssökande på Opportunity Day. I år har vi ett ännu större intresse från deltagarna.

Om Opportunity Day

Opportunity Day i Härryda äger rum den 11 april klockan 14-17 i Ekdalaskolans aula. Eventet är öppet för arbetssökande kl 15-17.

De företag och organisationer som anmält sitt intresse för att vara med är Frontside Electronics, Postnord, Sverige för UNHCR, Randstad, One Partner Group, Student Consulting, Råda Rum, Friskis&Svettis, Scota, PHR Entreprenad och Norlandia Care samt Härryda kommun och Lerums kommun. Kompetens som efterfrågas är allt från kockar och montörer av finelektronik till lagerpersonal och vårdbiträden. Arbetsförmedlingen finns på plats för att besvara frågor om exempelvis lönebidragsanställningar.

Läs mer om Opportunity Day – jobbmatchning i Härryda för företag på opportunityday.se/länk till annan webbplatshkflänk till annan webbplats

Läs mer och anmäl dig som arbetssökande på opportunityday.se/länk till annan webbplatshkjlänk till annan webbplats

Kontakt

Fredrik Olsson, näringslivschef
031- 724 63 06
fredrik.olsson@harryda.se