Kontakt
Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
28 mars 2017
Lyssna

Årets företagare har utsetts

Sedan 1996 utses Årets företagare. I år gick utmärkelsen till bröderna Thomas Anderberg och Anders Widman som driver Nordiska Kafferosteriet på Råda säteri.

På Näringslivsdagen 23 mars presenterades Årets företagare, Årets nyföretagare och Årets UF-företag.

Årets företagare utses av företagarnätverket Företagarna Härryda. I år gick utmärkelsen till Thomas Anderberg och Anders Widman som driver Nordiska Kafferosteriet. Motiveringen lyder:

"Thomas Anderberg och Anders Widman är två bröder som arbetar med att gå kaffeindustrin mer miljömässig och socialt ansvarsfull. De vill förhindra att människor utnyttjas, att oersättlig regnskog skövlas, säkerställa att barn får gå i skolan, undvika att vattendrag förirenas, omvandla dagens avfall till resurser - samtidigt som det går att njuta av en riktigt god kopp kaffe. Ett socialt ansvarstagande som tillsammans med en bra produkt är väl värd priset som Årets företagare."

Årets nyföretagare

Nyföretagarcentrum Härryda har utsett Årets nyföretagare. Utmärkelsen gick till Mikael Andersson som driver företaget WS Mobility AB. Nyföretagarecentrum Härryda skriver i sin motivering att Mikael Andersson drivs av en passion för teknik och en vilja att göra nytta för människor med svårigheter - han är en framstående nyföretagare och entreprenör.

Årets UF-företag

Härryda kommun har tilldelat UF-företaget UF Lines utmärkelsen Årets UF-företag. UF Lines tillverkar tygkassar med budskap för att synliggöra och stoppa skuldbeläggningen av kvinnor vid sexualbrottsfall. Motiveringen lyder:

”Rätt i tiden och också i handen skapar UF företaget en produkt som är skalbar och modemässigt rätt med budskap man inte bara kan stryka över, men också stryka under på.”

Här hittar du bilder från Näringslivsdagen.
Här hittar du tidigare pristagare.

Kontakt

Fredrik Olsson, näringslivschef
031-724 63 06
fredrik.olsson@harryda.se