Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
9 augusti 2019

Sommarens feriepraktikanter berättar: Anton, Alva och Emmy

I sommar får 182 av kommunens ungdomar 16-17 år prova på att arbeta inom någon av kommunens verksamheter. Anton, Alva och Emmy har tre veckors feriepraktik inom kulturverksamheten.

Anton, Alva och Emmy - feriepraktikanter inom kultur.

Vad får ni göra som kulturferiearbetare?

– Vi är en grupp som ska sätta upp en föreställning som baserar sig på Evert Taubes visor. Vi jobbar med hans texter och musik, och har skrivit en teaterföreställning själva. Sista veckan ska vi spela upp den på äldreboenden, förskolor och på kulturhusen i Landvetter och Mölnlycke.

– Vi brukar göra ett schema inför varje dag, med saker vi behöver få gjort. Det kan vara att repa sånger och skriva manus eller göra affischer och texter till hemsidan.

Detta är det första jobbet för er alla tre. Hur känns det att arbeta i sommar?

– Det är roligt! Och det är skönt på så sätt att det bara är tre veckor – så att man har mycket sommarlov kvar ändå. Samtidigt är tre veckor kort tid för att få ihop en föreställning och framträda med den. Det är en utmaning.

Vad var det som gjorde att ni valde att söka er till just kulturdelen?

– Det är lite annorlunda är andra saker som man kan jobba med i kommunen. Det verkade väldigt kul att få hålla på med ett sådant här projekt.

– För min del (Anton) har jag hållit på med teater i två år och jag fick tips av mina ledare att söka jobbet, nu när jag fyllt 16.

Vad är det roligaste med feriepraktiken?

– Att vi får betalt för att göra något som är så roligt. Vi har fått lära oss om teater- och musikproduktion, improvisation och kan sitta och jamma och komma på hur vi ska göra olika låtar. Det känns kul att gå till jobbet.

Vilket tips skulle ni ge till de som funderar på att söka feriepraktik?

– Sök, absolut! Det är jättebra som första sommarjobb, bra tider. Sedan är det ju inte säkert att du får en plats bara för att du söker. Och får du plats och sedan har något annat på gång, så kan du ju alltid ta det som låter roligast.

Läs mer

Feriepraktik

Kultur Härryda