Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
22 september 2021

Näst bäst i Sverige på företagsklimat

Fyra personer som står glatt uppställda för fotografering.

Näringslivsenheten samordnar Härryda kommuns arbete med målet att vara Sveriges bästa näringslivskommun. Foto: Anna Sigvardsson

Härryda kommun är nummer två i Sverige, när Svenskt Näringsliv rankar företagsklimatet i kommunerna.
– Det är verkligen ett styrkebesked att vårt intensiva arbete för att vara Sveriges bästa näringslivskommun ger resultat, säger Fredrik Olsson, näringslivschef i Härryda kommun.

– Vi vill samtidigt passa på att gratulera Vårgårda kommun till topplaceringen, säger Fredrik Olsson. Tillsammans skapar vi bättre förutsättningar för företagen i regionen.

Härryda kommun klättrar från sjunde till andra plats bland Sveriges 290 kommuner, i Svenskt Näringslivs årliga sammanställning av hur företag upplever kommunernas service, kompetens och attityder till företagande. Kommunen arbetar systematiskt och uthålligt för att vara en stabil partner till de lokala företagen som blir fler och fler. Aldrig förr har det kommit in så många förfrågningar om att etablera verksamheter i kommunen.

– Företagen är prioriterade i Härryda kommun, säger Per Vorberg (M), kommunstyrelsens ordförande. Vi vill att våra lokala företag ska lyckas. Nu får vi ett kvitto på att det märks och uppskattas.

– Det är i välmående och framgångsrika företag jobb skapas, och det är därifrån vi får skattepengar till att satsa på bland annat skolan, omsorgen och vården. Vi har många starka, spännande och framgångsrika företag i kommunen. De sporrar oss till att hela tiden bli bättre – på alla områden. Det vinner hela kommunen på, menar Per Vorberg.

Gott samarbete med företagen

Några av de punkter där Härryda kommun kommer väl ut är kommunens service och dialogen med beslutsfattare.

– Vi kommer att fortsätta arbeta tillsammans med företagen för att utveckla både företagsklimatet och kommunen i stort, menar Fredrik Olsson, näringslivschef. Från kommunens sida behöver vi ständigt lyssna, lära och förstå företagens behov, för att förbättra företagsklimatet ännu mer. Nu ser vi fram emot att träffa ännu fler av våra företagare för att lära oss hur vi ska bli nummer ett.

Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i Härryda kommun Länk till annan webbplats..

Läs mer

Företagande och näringsliv i Härryda kommun

Näringslivskommun i topp