Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
7 oktober 2021

Nästa steg för att bli bäst i Sverige

Personer klädda i varselvästar tar ett spadtag i en grushög.

Många vill etablera sig i Härryda kommun. Här tas ett första spadtag för nybyggnation i en av kommunens företagsparker.

För ett par veckor sedan fick Härryda kommun en andraplacering i Svenskt Näringslivs årliga ranking av kommunernas företagsklimat. Men kommunen nöjer sig inte med en andraplats:

– Sveriges bästa företagare är värda Sveriges bästa företagsklimat, menar Fredrik Olsson, näringslivschef.

Härryda kommun jobbar långsiktigt och genomgripande med målet att vara Sveriges bästa näringslivskommun. Ett arbete som skapat en ihållande, positiv utveckling och som fått kommunen att klättra i rankingen av det lokala företagsklimatet de senaste åren.

– Placeringen i Svenskt Näringslivs ranking ger självklart en kick och ny energi in i arbetet, säger Fredrik Olsson, chef på kommunens näringslivsenhet och som nu ställer sig frågan ”hur kan vi bli ännu bättre?”

– Anledningen till att satsa ännu högre är alla fantastiska företagare i kommunen. För dem vill vi vara nummer ett.

Rekordtryck från näringslivet

Antalet företag ökar stadigt i Härryda kommun. Markförfrågningarna slår i år rekord i antal, liksom mängden nya arbetstillfällen som tillkommer tack vare företagandet. Inom kort etablerar sig exempelvis ett framgångsrikt logistikbolag i en av företagsparkerna, vilket ger 400 nya arbetstillfällen i kommunen.

– Det här är riktigt roligt och spännande, och nu gäller det att vi som kommun fortsätter att leverera verkligt god service, säger Fredrik Olsson.

– Det handlar både om bemötande och handläggning av direkta företagsärenden och om sådant som trygghet, trafiklösningar och välfungerande skolor och omsorg. Alla som jobbar i Härryda kommun har också företagen och företagarna som kunder.

Kick-off med 50 företagsbesök på en vecka

Ett sätt att stämma kommunens service och satsningar mot företagens behov är företagsbesök. Under vecka 42, den 18-22 oktober, får 50 företag runt om i kommunen besök av företrädare för Härryda kommun.

– Det här blir en sorts kick-off för våra fortsatta företagsbesök framåt, säger Helena Alterby-Nordström, företagslots. Den företagare som vill ha besök av oss, är varmt välkommen att höra av sig!

Programutbud under företagsveckan

Under samma vecka finns också ett extra stort utbud av inspiration och utveckling för företagare i kommunen.